Vloeren

Welke vloer kiest u? Een aantal factoren speelt een rol bij de keus van de vloer die bij u past. Welke sfeer wilt u in huis en wat is uw budget? Is het belangrijk dat u de vloer gemakkelijk schoon kunt houden of dat deze zelfs bestand is tegen water? Heeft u kinderen of huisdieren? Wij helpen u graag bij uw keus. Daarna zorgen wij voor het zorgvuldig opmeten en vakkundig leggen van de vloer. Natuurlijk leveren we schoon op. We kunnen er zelfs voor zorgen dat uw ruimte leeggemaakt en weer ingericht wordt.

De basis van vloerbedekking

Goed gelegde vloerbedekking begint bij een goede basis. Afhankelijk van uw ondervloer zorgen wij voor een goede onderlaag. Eventueel egaliseren we de vloer en brengen we een ondervloer aan. Het maakt voor de keus van uw vloerbedekking niet meer uit of u vloerverwarming heeft. Wij zorgen graag voor een comfortabele leefruimte.

Zachte vloerbedekking of tapijt straalt comfort uit

Zachte vloerbedekking ofwel tapijt heeft een comfortabele uitstraling, voelt én ziet er warm uit. De moderne tapijten hebben een vuilafstotende laag en zijn gemakkelijk te reinigen als er eens gemorst wordt. Zachte vloerbedekking houdt stof vast en is daarom geschikt voor mensen met allergieën of luchtwegproblemen. Er is een eindeloze keus in kleur en dessin. Het soort pool dat u kiest, bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Tapijt past zowel in een modern als klassiek interieur.

Gemak en variatie met een laminaatvloer

Een laminaatvloer bestaat uit harde, losse panelen. Laminaat was heel lang alleen in een houtstructuur verkrijgbaar, maar moderne technieken zorgen ervoor dat allerlei dessins mogelijk zijn. Laminaatvloeren met een structuur van hout of natuursteen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden, de nerven en structuur zijn zelfs voelbaar. Laminaat is gemakkelijk te onderhouden. Stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende.

Eindeloos variëren met kunststof vloeren van PVC, Vinyl of Marmoleum

Een kunststof vloer heeft een zacht en geluiddempend oppervlak. Een groot voordeel is dat de vloer waterdicht gelast kan worden. Deze vloeren zijn daarom ook erg geschikt voor natte ruimtes. De vloeren blijven jarenlang mooi, want ze zijn slijtvast en kleurecht. Stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende. Dessins en kleuren zijn eindeloos te variëren. U kunt kiezen voor een natuurgetrouw hout- of natuursteenpatroon, maar misschien durft u het wel aan om te spelen met verschillende kleuren en motieven.

Haal de natuur in huis met houten vloeren

Een houten vloer geeft een natuurlijke uitstraling aan een ruimte. Wij leveren zowel massief houten vloeren als vloeren samengesteld uit meerdere lagen. Massief parket is leverbaar in verschillende houtsoorten als eiken, essen of beuken. Het leggen van een vloer is ambachtelijk werk voor een echte vakman, die u bij Woond vindt. De meeste houten vloeren worden gelegd als lamelparket. Meerdere lagen die zo zijn verlijmd dat de planken minder gevoelig zijn voor krimpen en kromtrekken. De bovenste laag is zo dik dat het mogelijk is om de vloer meerdere keren te schuren. Met hout kiest u voor een duurzame vloer in alle opzichten.

Patronen

Bij een houten vloer bepaalt de manier van leggen ook de uitstraling. Planken zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, die u ook nog eens kunt variëren voor een bijzonder effect. Wij kunnen u verschillende standaard patronen laten zien, zoals de bekende visgraat of  de Hongaarse punt. Maar ons motto is niet voor niets ‘maatwerk past altijd’. Wij leggen de vloer zoals u dat wilt, dus we werken ook graag uw eigen creatie uit.

Afwerking

In de fabriek worden de houten planken op verschillende manieren afgewerkt. Planken kunnen heel glad worden geschuurd of een verouderd uiterlijk krijgen door ze te borstelen of gecontroleerd te beschadigen. Logen of roken van het hout heeft invloed op de kleur.

Nadat de vloer gelegd is, werken we deze voor u af met was, olie of lak in de door u gewenste kleur. Wilt u de natuurlijke kleur benadrukken of een tint lichter of donkerder? De afwerking beschermt de vloer tegen verkleuring en maakt onderhoud gemakkelijker. Olie versterkt de kleur en nerfstructuur van het hout. Krassen en slijtplekken kunt u bijna onzichtbaar wegwerken met olie. Als u kiest voor afwerking met (matte) lak of olie, kunt u de vloer eenvoudig reinigen met een uitgewrongen dweil en speciaal schoonmaakmiddel.

Afwerking met was geeft de vloer een klassiek uiterlijk. Om de wasvloer mooi te houden, moet u deze wel een paar keer per jaar behandelen (eventueel met een poetsmachine).

Accessoires

Om uw vloer helemaal af te maken, hebben we een ruime keus in plinten. We kunnen radiatorleidingen naadloos laten aansluiten op de vloer met fraai vormgegeven rozetten. Zorg er met (schoonloop)matten voor dat uw vloer lang mooi blijft.

Plinten

Een vloer is pas echt af als er plinten zijn geplaatst. Die plinten bepalen in belangrijke mate de uitstraling van het interieur. Voor een modern interieur kiest u een strakke plint, terwijl u in een klassiek interieur wellicht liever een hoge, bewerkte plint kiest. Achter de plint kunt u snoeren onzichtbaar wegwerken. U kunt de plint eventueel doortrekken en de deur omlijsten. Zo maakt u van een standaard deur een bijzonder accent in uw kamer en laat u een bijzondere deur extra opvallen.

Schoonloopmatten

Bescherm uw vloer en voorkom dat u nat en vuil naar binnen brengt. U wilt toch geen krassen of vlekken op uw mooie vloer? Wij hebben matten voor binnen en buiten en voor elk interieur. Kies het materiaal en de kleur die bij uw interieur passen.