Traprenovatie

Als specialist in traprenovatie adviseren wij u graag over de verschillende mogelijkheden om uw trap een nieuw uiterlijk te geven. Omdat wij al jaren ervaring hebben in het bekleden of renoveren van zowel open als dichte trappen, kunnen wij u helpen met het maken van de juiste keus. De prijs voor het stofferen van uw trap is afhankelijk van de kwaliteit van de bekleding, het aantal treden en de uitvoering van de zijkanten van de trap.

Stoer hout op de trap

Trapbekleding van hout gaat lang mee en geeft uw trap een stijlvol klassiek of modern uiterlijk. Bovendien is een houten trap makkelijk schoon te houden. En weet u dat hout geluid dempt? Wij bekleden trappen die een houten of betonnen ondergrond hebben. Soms alleen de treden, soms ook de stootborden en zijkanten. Het hout kan behandeld worden met een gekleurde of kleurloze vernis of van olie worden voorzien. Sommige houtsoorten kunnen onbehandeld blijven. Het hout zal mooi vergrijzen, wat een speciaal accent aan de trap geeft. Veel gebruikt houtsoorten voor trapbekleding zijn eiken, beuken en essen.

Nieuwe houten trap

Wij kunnen ook een hele nieuwe houten trap voor u maken. Een trap is een belangrijk onderdeel van een interieur. Een trap in een andere vorm of op een andere plaats kan veel meer ruimte in uw woning opleveren. Laat u eens door ons adviseren!

Gevarieerd laminaat als trapbekleding

De keus in laminaat is de laatste jaren enorm uitgebreid. Moderne printtechnieken zorgen niet alleen voor een natuurlijke uitstraling bij een houtstructuur, maar maken het ook mogelijk om de trap te bekleden met ‘natuursteen’. Laminaat is opgebouwd uit meerdere (kunststof)lagen en verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

Trap bekleden met PVC, vinyl, marmoleum of linoleum.

Een trap kan in uw eigen stijl bekleed worden met PVC, vinyl, marmoleum of linoleum. Het gebruik van profielen van metaal of kunststof zorgt voor een persoonlijk accent. Een trap bekleed met kunststof vloerbedekking is slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. U heeft keus uit een eindeloze variatie in prints, zo kan gekozen worden voor een houtlook of natuursteen. Er kan gespeeld worden met verschillende kleuren en motieven. Zo krijgt elke trap een eigen stijl.

Comfortabel tapijt op uw trap

Tapijt geeft een trap een comfortabel uiterlijk. De kans op uitglijden is kleiner en tapijt heeft een geluiddempende werking. Met een ruime keus in kleuren en verschillende types pool, zoals bouclé, frisé of hoogpolig, krijgt uw trap een eigen stijl. Tapijt wordt toegepast bij dichte en open trappen. U kunt ervoor kiezen om de zijkanten van de trap mee te stofferen. De prijs voor het stofferen van een trap is afhankelijk van de kwaliteit van het tapijt en het aantal treden. Ons advies is om altijd ondertapijt te gebruiken. Dat verlengt de levensduur van het tapijt, verhoogt het comfort en dempt het geluid.

De traploper is terug van weggeweest

En als u dacht dat een traploper alleen in een jaren dertig woning past, vergist u zich. Een traploper kan bij elke sfeer van het huis aansluiten. Door een ruime keus in kleuren, motieven en traproedes kan een traploper in een klassiek en in een modern interieur een echte blikvanger zijn. Een traploper wordt in één stuk op maat gemaakt. Goede montage is een belangrijk aspect voor de veiligheid van de traploper. Tredekussens van vilt dempen het geluid. De traproedes kunnen we blind of zichtbaar monteren. Dat is bepalend voor het uiterlijk van de trap.

Accessoires

Met de accessoires die wij kunnen leveren geeft u uw trap een persoonlijk accent. Die accessoires zorgen er ook voor dat u de trap veilig kunt gebruiken.

Trapleuning van RVS, hout of kunststof

Een trapleuning maakt het aanzicht van de trap modern of klassiek door het gebruikte materiaal, de vorm en de manier van bevestigen. De trapleuning is belangrijk voor de uitstraling van uw trap, maar zorgt natuurlijk ook voor veiligheid. U kunt kiezen voor een standaard trapleuning van RVS, hout of kunststof, maar u kunt ook een trapleuning op maat laten maken. Wij geven graag advies wat  mooi staat bij uw trap, wat veilig is en welke leuning een comfortabele grip heeft.

Trapverlichting

Bij een goed verlichte trap ziet u beter waar u uw voeten neerzet. Er zijn verschillende mogelijkheden om de trap goed te verlichten. LED-verlichting biedt heel veel variatie. U kunt hiermee de trapleuning of de traptreden verlichten. Wij leveren ook  inbouwspots die u in of naast de trap plaatst. LED-verlichting heeft een laag energieverbruik en geeft geen warmte af. U kunt zelfs met verschillende kleuren meer sfeer of een speels effect creëren.

Anti-slipstrip

Uitglijden op de trap voorkomt u door het aanbrengen van anti-slipstrips. Deze strips kunnen wij aanbrengen op nieuwe, maar ook op bestaande trappen. Wij hebben strips voor houten trappen, maar ook speciaal voor trappen met overzettreden.